maanantai 26. lokakuuta 2009

Juuri tämän runon haluaisin nyt kuulla

Aale Tynnin Kaarisilta, Ilpo Tiihosen Nova, Pablo Nerudan Oodi tavalliselle ihmiselle, Heli Laaksosen Äirinkiäl. Siinä muutamia runoja, joita on toivottu kaupunginkirjastossa aiempina vuosina järjestetyissä toiverunotilaisuuksissa.

Parhaillaan, 14.11. saakka, on toiverunojen keräys taas käynnissä ja jokaisella mahdollisuus kuulla haluamansa runo esitettynä, kun lausuntataiteilija, näyttelijä Emilia Pokkinen ja Nurmon runopiiriläiset koostavat toivotuista runoista esityksen. Toiverunosunnuntai on pääkirjastossa 7.2.2010 ja Nurmon runopiirin voimin se toteutetaan myöhemmin keväällä myös Nurmon kirjastossa.

Monesti hyvin tuttukin runo syntyy esitettynä uudella tavalla, sen rytmi ja korostukset voivat tulla paremmin tai eri lailla esiin kuin luettuna. Ja jos heti ei ole valmiiksi tiettyä toiverunoa mielessä, kannattaa varata viereen kasa runokirjoja, joista etsiä ja valita se maailman kaunein runo. Sellainen voi olla esimerkiksi Juuli Niemen Ruusun elämä, joka uskomattoman koskettavasti kuvaa vanhemmaksi ja ihmiseksi kasvua kaikessa karuudessaan ja kauneudessaan.

Toivo runoa!

Hannele Puhtimäki

Ei kommentteja: