tiistai 9. marraskuuta 2010

Mittarituttavuuksia

Ahtopainemittari, öljynpainemittari, paineilmamittari, nestepainemittari ja rengaspainemittari. Siinä mittareita joiden kanssa raskaan kaluston kuljettaja joutuu toisinaan toimimaan. Lokakuussa Seinäjoen kirjastoautoissa Sepessä ja Ykässä vietetty terveysviikko toi autoihin uuden mittarituttavuuden, verenpainemittarin.


Terveydenhoitajaopiskelijat suorittivat verenpainemittauksia molemmissa kirjastoautoissa viikolla 41. Lisäksi jaossa oli valistusmateriaalia mm. diabeteksesta, masennuksesta ja päihteistä. Kampanjaviikon 11.-15.10. jälkeen verenpainemittarit ja valistusmateriaalit jäivät autoihin, joissa ne ovat asiakkaiden käytettävissä itsepalveluperiaatteella.

Kiinnostusta terveysviikko sai kiitettävästi sekä lehdissä että molemmissa radioissa. Sähköinen radio oli saanut muutaman ihmisen liikkeelle, ja vanha kunnon puskaradiokin toi terveydenhoitajaopiskelijoille pari asiakasta. Kirjastoautonkuljettajat eivät tienneet, miten terveysviikko ottaisi tuulta alleen, ja he olivatkin positiivisesti yllättyneitä siitä, miten moni auton asiakkaista halusi mittauttaa verenpaineensa ja tahtoi lisätietoa valistusmateriaalin muodossa.

Ykän ja Sepen lähipiiriin kuuluva taho kertoo kuulleensa kirjastoauton varastossa kiertäneestä huhusta, jonka mukaan kuljettajat toivovat terveysviikolle jatkoa. Kirjastoautonkuljettaja-virkailija Jussi Haapala vahvistaa huhun paikkansapitävyyden ja toteaa samaan hengenvetoon:
”Seuraavaan tämänkaltaiseen tempaukseen mennessä Ykän radiokin on toivottavasti saatu korjattua, joten terveydenhoitajaopiskelijoiden ei tarvitse enää kuunnella lauluani. Tyttöparat.”

K. Autoilija

alias Jussi Haapala

Ei kommentteja: