tiistai 24. elokuuta 2010

Kuraa tuodaan!

Kirjaston uudisosa näyttää edelleen hiukan kummalliselta ja valtavan kokoiselta tilataideteokselta Aallon rakennuksen takapihalla. Pian näkymä kuitenkin muuttuu.


Päätökset urakoitsijavalinnoista saivat elokuussa lainvoiman ja 16.8. allekirjoitettiin vino pino urakkasopimuksia. Sen myötä rakennusliike Timo Nyyssölä Oy on aloitellut jo ensimmäisiä perustusvaluja ja ajallaan pääsevät muutkin urakoitsijat tekemään omia hommiaan.

Ensimmäinen työmaakokous on myös pidetty ja se oli ensikertalaiselle osallistujalle hieno kokemus. Parikymmentä eri alojen asiantuntijaa oli kokoontunut pitkän pöydän ääreen ja jokainen sai vuorollaan kertoa omat ajankohtaiset, työmaata koskevat asiansa. Vaikka asioita ja ihmisiä oli paljon, kokonaisuus oli selvästi hyvin kaupungin tekniikkakeskuksen miesten hyppysissä. Käyttäjän edustajalle jäikin ensimmäisestä kokouksesta luottavainen olo: rakennushanke etenee selkeästi paremmin kuin roudan, pakkasen ja myrskyjen kouriin joutuneet junat.


Uuden rakentamiseen liittyy kuitenkin myös luopumista. En nyt puhu suinkaan parkkipaikoista, vaan lähtevästä puustosta, joka on jo melkein kokonaan kaadettu. Onneksi jäävä puusto suojataan tarkoin ja piirustuksia katsomalla voi huojentuneena todeta, että kirjaston uudisosa tulee aikanaan sijaitsemaan vihreän puiston keskellä.

Mervi Heikkilä

Ei kommentteja: