perjantai 8. huhtikuuta 2011

Mangaa Nurmon kirjastossa

Torstaina 17.3. vietettiin Nurmon kirjastossa Mangailtaa. Manga on japaninkielinen ilmaisu sarjakuvalle ja nykyään termi on vakiintunut tarkoittamaan nimenomaan japanilaista sarjakuvaa. Vaikka Japanin tuhoisa maanjäristys sattui juuri edellisenä viikonloppuna, järjestimme illan suunnitellusti. Apeista uutisista huolimatta on muistettava, että elämä jatkuu. Myös Japanissa.


Illan aikana kirjastossa järjestettiin monenlaista toimintaa. Piirustuspajan vetäjä Essi Nopanen opasti kiinnostuneita mangapiirtämisen saloihin, maskeerausnäytöksessä pääsi seuraamaan cosplaytyylisen fantasiameikin syntyä ja origamipisteessä taiteltiin paperista kukkia, perhosia ja jopa ilmapalloja.


Seinäjoen aikidoseura Shintai puolestaan esitteli perinteistä japanilaista taistelutyyliä, joka on ikuistettu myös useiden mangasarjakuvien lehdille. Illan aikana otettiin vastaan myös musiikkitoiveita ja maisteltiin Japanista lennätettyjä herkkuja. Syömäpuikkoja ei kuitenkaan vaadittu käyttämään, vaikka niitäkin pääsi illan aikana testaamaan. Myös henkilökunta herätti hilpeyttä mangatyylisissä asuissaan.


Erään asiakkaan sanoin: Kunpa tällaista voisi olla kirjastossa aina!

Outi Kytöniemi

Ei kommentteja: