keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Joulupukki ja rouva presidentti kohtasivat Seinäjoen pääkirjastossa

Sanasadetta -työpaja järjestettiin lomalaisten iloksi jo neljännen kerran Seinäjoen pääkirjastossa. Kalevalan päivän jälkeisellä viikolla kokoontui kuusi lukemisesta, kirjoittamisesta ja näyttelemisestä kiinnostunutta alakouluikäistä sanataiteen äärelle.

Kaksipäiväisen työpajan aikana tutustuttiin Mauri Kunnaksen Koirien Kalevalaan ja tehtiin oma 2000-luvun Kalevala-versio, jossa seikkailivat mm. joulupukki Väinämöisenä, Miss Suomi Pohjan Neitona, rouva presidentti Pohjan Akkana ja uimari Jani Sievinen Seppo Ilmarisena sekä prätkäjätkä Ahti Lieto Lemminkäisenä. Lisäksi harjoiteltiin limerikki- ja haiku-runojen tekemistä ja tutustuttiin Jukka Itkosen tuotantoon sekä kirjoitettiin omaa fantasiatarinaa.


Mukana työpajassa oli mm. 9-vuotias Jenni Jääskeläinen Tampereelta. Jenni kuuluu niin sanotun saniksen vakiokävijöihin, sillä hän oli mukana jo neljättä kertaa. Jennin lempiaineisiin koulussa kuuluvat äidinkieli, kuvaamataito sekä käsityö. Jennin lisäksi työpajassa hääri juuri 10 vuotta täyttänyt Atte Ala-Lahti Seinäjoelta. Atte oli mukana ensimmäistä kertaa, mutta lähtisi uudelleenkin, mikäli vastaavaa järjestettäisiin tulevaisuudessa. Atte nimeää lempikirjailijakseen Harry Potterin kirjoittajan J.K. Rowlingin ja Aten tulevaisuuden unelma-ammattina siintääkin kuvataiteilijan tai kirjailijan työ.

Sanasadetta-työpajan järjestelyistä ja ohjauksesta vastasivat Outi Kukkonen ja Pirjo Humalainen Seinäjoen pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolta.

Pirjo Humalainen

Ei kommentteja: