torstai 31. lokakuuta 2013

Seinäjoen kirjastolaiset Uumajassa

Syksyllä 2012 Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto sai yhdessä kahden muun kirjaston kanssa Opetus- ja kulttuuriministeriön vuoden kirjastokehittäjä -palkinnon. Palkintorahalla päätettiin lähteä tutustumaan Uumajan kirjastoihin. Lisätukea matkaan saatiin Pohjanmaan ELY-keskukselta. Kohteina oli Uumajan kaupunginkirjasto ja kaksi yliopiston kirjaston toimipistettä.Oli melkeinpä nostalgista lähteä matkaan Vaasanlaivalla. Kovin paljon muita matkustajia ei laivalla meidän lisäksemme ollut. Puolenpäivän aikaan olimme Uumajassa, ja ensimmäinen kohteemme oli Universitetsbiblioteket, jossa meillä oli ilo saada suomenkielinen opastus.Hyllyissä on vielä kovasti tilaa :)


Kirjaston katossa oli hieno taideteos/kello, jota jäimme tietenkin ihmettelemään.Seuraavana kohteena oli Uumajan kaupunginkirjasto, jossa meidän tuloomme oli todella panostettu. Meille esiteltiin mm. paikallista kirjaston verkkopalvelua, lukemaaninnostamismenetelmiä ja hienoa uutta kirjastoa, joka on rakentumassa jokirantaan. Uumaja on Euroopan kulttuuripääkaupunki 2014, ja uusi kirjasto ja kulttuurikeskus on tarkoitus saada valmiiksi ensi vuonna. Saimme käynnistä uusia ideoita, mutta huomasimme myös, että samojen asioiden kanssa painiskellaan myös lahden toisella puolella.Miten olisi tämmöinen muovipussi"automaatti"?


Pikalainoja oli saatavilla myös Uumajassa, suomalaisiakin ihan hyvin edustettuna.
Varattuja kirjoja sai itse noutaa, mutta systeemi oli vähän erilainen kuin meillä. Kirjat olivat tekijän mukaan aakkosissa.


Uumajan palautusautomaatti oli hieman suurempi kuin meidän Tuomas.Kirjastoauto oli hienosti maalattu. 
Vierailimme myös taidekampuksen kirjastossa ja samassa rakennuksessa olleessa Bildmuseetissa.

 
Museosta oli hienot näkymät joelle.


 
Bildmuseetin taideteoksista eniten ihastusta taisi aiheuttaa Jacob Hashimoton installaatio Superabundant atmosphere.


Lopuksi Wasalinella takaisin kotiin.

Kuvat ja teksti: Hanna Kotila

Ei kommentteja: