maanantai 12. joulukuuta 2011

Joulukalenterin 12. luukku


Ihanat kirjat kuuluvat ilman muuta jouluun, mutta entä jos joulupukki ei tuokaan yhtään kirjaa? Kuinka joulun käy, jos pukin pussista löytyykin vain sähkövispaimia, työkalupakkeja tai yöpaituleita ja boksereita? Oikein hyviä lahjoja kyllä, mutta ei niitä voi lukea!

Kannattaa siis varmistaa ITE-menetelmällä, että lukemista varmasti riittää pyhäpäiviksi, tehdä jo kotona ”lahjalista” ja mennä sen kanssa kirjastoon. Ehdotuksia ja vinkkejä listan kirjoiksi löydät kirjaston kotisivulta Kirjallisuuslinkeistä. Sinne on kerätty muun muassa kirjablogeja, joissa on blogistien arvioita heidän lukemistaan kirjoista – ja mietteitä kirjallisuudesta muutenkin. Voit poimia itseäsi kiinnostavia teoksia esimerkiksi Morren maailmasta tai Kirsin kirjanurkasta. Parnasson sivulta taas saat selville, mitä mieltä ammattikriitikot ovat olleet arvostelemistaan kirjoista.

Ja että läheisesi löytäisivät joulupukin pussista mukavan kirjan, voit linkeistä poimia myös apuvinkkejä: Dekkarimaniasta tai Kouvolan dekkaripäiviltä löydät ehkä juuri sopivan lahjakirjan jännitykseen jämähtäneelle perheenpäälle tai Sivukirjastosta kaikkea mystistä ahmivalle kummitytölle.

Hannele Puhtimäki


Ei kommentteja: