keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Joulukalenterin 7. luukku

Kirjastosta kutsu raikaa:
Elämme nyt poistoaikaa!

Jos haluat tänä vuonna olla erityisen ekologinen lahjavalinnoissasi, ei tavoitteesi toteutuminen ole ainakaan kirjaston väestä kiinni. Alakerran Poistopirtistä löydät kierrätyskirjalahjat samanhenkisille perheenjäsenillesi ja ystävillesi.

Poistopirtti on avoinna penkojille ja löytöjen tekijöille kirjaston aukioloaikoina.  Entisen arkistohuoneen hyllyille ja laatikoihin on tuotu proosaa ja runoja, tietokirjoja ja nuotteja sekä vinyylilevyjä. Lapsille ja nuorille on myös vinot pinot luettavaa. Valikoima vaihtuu jatkuvasti. Sitä mukaa kuin poistotyö etenee, tuomme pirttiin lisää myytävää. 

Jos monissa käsissä kulunut kirja tuntuu lahjaideana kehnolta, voi pirttiin tietenkin piipahtaa myös omaksi ilokseen: meiltä ostettua kirjaa malttaa kuljettaa laukunpohjalla reissuilla ja lukea vaikka karvalakki korvilla kannonnokassa tai suvisateessa laiturilla. Kukapa tietää, vaikka löytäisit Poistopirtistä lempiromaanisi tai harrastukseesi liittyvän tietokirjan.

Hinnatkaan eivät päätä huimaa: aikuisten kirjat, vinyylilevyt ja nuotit vaihtavat omistajaa eurolla, lastenkirjoja saa 50 sentin kappalehintaan.

Vaikka Poistopirtti pullisteleekin ja kokoelman karsimista tehdään tulevan muuton vuoksi tehostetusti, ei kirjaston ystävien tarvitse olla huolissaan. Lainattavaa riittää vielä yllin kyllin vanhastaan ja tarjonnasta pitävät huolen myös kirjauutuudet, joita kärrätään ovesta sisään vähintään kahdesti viikossa.

Sirpa Pukkinen

Ei kommentteja: